Adverteren in het parochieblad

parochieblad Titus hoofdredacteur Mireille de VreezeAdverteren in je parochieblad, kan dat wel, of is dat vloeken in de kerk? En als je eraan begint, wat zijn dan je drijfveren en je criteria aangaande de advertenties? Wat zijn de reacties van de lezers van je blad? Over deze kwesties spreek ik met Mireille de Vreeze. Zij is sinds februari hoofdredacteur van de TITUS, het parochiemagaZIN van de Zalige Titus Brandsma parochie in Bolsward en omgeving. 

Wie ben je en op welke manier ben je betrokken bij de parochie en in het bijzonder bij de redactie van de TITUS?

Ik ben Mireille de Vreeze en ben 30 jaar oud. Ik ben al vanaf mijn eerste communie (8) misdienaar in onze parochie, heb catechese gegeven, ben lector en sinds februari ook hoofdredacteur van de TITUS. Ik wilde al lang redacteur worden, maar heb daar niets mee gedaan, tot ik in december zag dat ze mensen zochten. Ik vind het geweldig om te doen, om een blad te creëren voor 2300 huishoudens en ik krijg veel positieve reacties van mensen. Het is ook heel fijn om het samen met een geïnspireerde groep mensen te doen. Elk voor hun eigen locatie, maar samen voor het blad en de hele parochie.

Jullie hebben ervoor gekozen om advertenties op te nemen in jullie parochieblad. Welke overwegingen hebben daarbij een rol gespeeld?

De keuze voor de advertenties is gemaakt vanwege de financiën. We wilden graag een mooi blad leveren, maar ook de kosten binnen de perken houden. We kunnen nu voor dezelfde kosten een fullcolour blad maken, in plaats van het zwart-witblad dat we voorheen hadden. We plaatsen zowel advertenties van de lokale middenstand als advertenties van landelijke organisaties die De Zalige Zalm ons aanbiedt.

parochieblad Titus

Klik op de cover om het blad te lezen.

Je hoort ook wel eens dat men advertenties niet gepast vind in een parochieblad. Waren die geluiden er bij jullie ook?

Ik kan me voorstellen dat sommige mensen advertenties niet gepast vinden, maar ik heb daar zelf nog niets over gehoord. De keuze voor de advertenties was dan ook al gemaakt voordat ik hoofdredacteur werd. Ik sta er echter volledig achter, het kan prima samengaan.

Hebben jullie met elkaar criteria opgesteld waaraan advertenties moeten voldoen? In hoeverre moet de inhoud passen bij de organisatie?

Er zijn bij ons geen criteria opgesteld, maar natuurlijk wordt niet alles zomaar geplaatst. We hebben zelf bedrijven uit de regio gevraagd om te adverteren, dus dan ga je sowieso al naar bedrijven toe waar je je goed bij voelt. En mocht er iemand willen adverteren bij wie we onze twijfels hebben, dan zullen we dat aan het bestuur voorleggen. Al kan ik me niet voorstellen, dat dat zal gaan gebeuren.

Zijn de lokale advertenties goed voor de band tussen de kerk en de regio?

Ik vind het mooi dat er zoveel bedrijven in ons blad willen adverteren en we elkaar op die manier kunnen helpen. Het zou mooi zijn als zij een klant krijgen via ons en zij helpen ons om ons blad te kunnen blijven maken.

Krist Ensing,
medewerker De Zalige Zalm

 

Maak kennis met parochiemagaZIN…

Spirit

... en blader door een online versie

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief van De Zalige Zalm ontvangen.

Tweets

ParochiemagaZIN

is een product van De Zalige Zalm

Postadres

De Zalige Zalm
Smedenstraat 248
7411 RC Deventer

Telefoon

0570 - 61 74 19
06 - 23 22 98 39

E-mail

parochiemagazin@dezaligezalm.nl
© 2016 De Zalige Zalm
alle rechten voorbehouden