Werkwijze parochieblad

parochieblad werkwijzeAls parochieredacteur stelt u zelf uw parochieblad samen met het handige online opmaaksysteem. De redactie krijgt van ons een instructie (knoppentraining) van twee uur waarin u alle ins en outs van het opmaaksysteem ontdekt. Iedere parochieredacteur krijgt een inlogcode. Wanneer u bent ingelogd, via de inlogportal op deze website, vindt u sjablonen die u kunt gebruiken om uw eigen pagina’s te maken, zoals een vieringenoverzicht, interviewpagina, korte berichten, agenda, locatie- en familieberichten. Na de knoppentraining kunt u zelf aan de slag met de inhoud en de vormgeving van uw eigen parochieblad op het moment dat het u uitkomt.

Hoofdredacteur parochieblad

De hoofdredacteur van de parochie is ‘beheerder’ van het proces. De beheerder verdeelt de pagina’s onder de redacteuren en geeft hen het recht, via accounts, om online aan de betreffende pagina’s te werken. Deze hoofdredacteur heeft het overzicht hoe ver de redactie is gevorderd en bepaalt vervolgens of de pagina’s klaar zijn voor de drukker. Na goedkeuring heeft de redactie er verder geen omkijken meer naar. ParochiemagaZIN zorgt ervoor dat het blad tegen een scherpe prijs centraal wordt gedrukt en bezorgd bij het afleveradres van de parochie. Een hoofdredacteur hoeft geen specifieke automatiserings- of vormgevingskennis te hebben, wel het talent om knopen door te hakken.

Redactiemap

Iedere redactie krijgt van ons een redactiemap met de handleiding en informatie over het online systeem en men kan ons altijd bellen of mailen voor hulp. Van iedere editie van uw parochieblad is ook een online versie beschikbaar, om bijvoorbeeld op de website van de parochie te plaatsen.

Online samenwerken

Een parochieredactie kan binnen de eigen afgesloten digitale redactie-ruimte onderling met elkaar communiceren via het online systeem. Ze vinden er ook tips en nieuwsberichten. Doordat de redactie online samenwerkt, kunnen onze medewerkers meekijken met de voortgang en aanwijzingen op maat geven bij vragen. Dat maakt het een stuk eenvoudiger voor de hoofdredacteur van de parochie.

Varianten

ParochiemagaZIN kan gemaakt worden op 8,16, 24, 32, 40, 48 of 56 pagina’s. U kiest per uitgave de variant die u nodig heeft.

Formaat

Bij ParochiemagaZIN kunt u kiezen uit twee verschillende formaten: 24 x 17 cm of A4-formaat (21 x 29,7 cm).

Frequentie verschijnen van uw parochienblad

U bepaalt zelf hoe vaak uw parochieblad verschijnt. Er zijn 23 deadlines per jaar waaruit u kunt kiezen.  Het overzicht van deze deadlines vindt u hier deadlines.

Maak kennis met parochiemagaZIN…

Spirit

... en blader door een online versie

Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief van De Zalige Zalm ontvangen.

Tweets

ParochiemagaZIN

is een product van De Zalige Zalm

Postadres

De Zalige Zalm
Smedenstraat 248
7411 RC Deventer

Telefoon

0570 - 61 74 19
06 - 23 22 98 39

E-mail

parochiemagazin@dezaligezalm.nl
© 2016 De Zalige Zalm
alle rechten voorbehouden